Het ISO/IEC 17025: opleidingen en leertraject rond kwaliteitsmanagement voor labo's

Wil je als test- of kalibratielaboratorium een garantie op geldige en correcte resultaten, dan kan je niet om ISO/IEC 17025 heen. Deze managementnorm werd in 2017 herzien en zorgt er met specifieke eisen voor dat je effectief aan die doelstelling voldoet. 

Extra voordeel: zo toon je aan de buitenwereld dat je deskundig te werk gaat. Als laboratorium dat ISO/IEC 17025 toepast, kan je je laten accrediteren. Een accreditatie vraag je aan bij BELAC, de Belgische Accreditatie-instelling. Als de audit door Belac positief is, krijg je een officieel attest dat 5 jaar geldig is. 

Wil je ISO/IEC 17025 snel volledig onder de knie hebben? De NBN Academy biedt je verschillende opleidingen aan, van basisopleiding tot interne auditor training. Bovendien kan je je ook inschrijven voor ons ISO/IEC 17025-leertraject waarbij je op zes maanden een gecertificeerde NBN-professional wordt.

 

Wat houdt het ISO/IEC 17025-leertraject in?

Je volgt drie opleidingen rond ISO/IEC 17025: een basisopleiding, een training rond root cause analyse & continuous improving en een interne audittraining. Op het einde van de rit neem je een certificaat van het NBN mee naar huis. Je kan er tevens ook voor kiezen om hiernaast nog een opleiding technische kwaliteit in labo's te volgen.

Basisopleiding ISO/IEC 17025: tijdens deze dagopleiding leer je wat de ISO 9001-norm precies inhoudt, begrijp je hoe je succesvol aanpassingen doorvoert in de werking van je laboratorium en weet je wat een accreditatietraject inhoudt.

Gevorderde training: interne audits ISO/IEC 17025: Naast het beantwoorden aan de norm, valt er echter nog heel wat meer te auditeren in een laboratorium-omgeving. Met deze opleiding bouw je de nodige kennis op om interne audits volgens de verwachtingen van de richtlijnen uit te voeren.

Gevorderde training: root cause analyse & continuous improving: na deze opleiding van een halve dag weet je wat ISO/IEC 17025 zegt over en verwacht van continuous improvement; kan je een probleem op correcte wijze definiëren en tot in de kleinste details ontleden en weet je op welke onderdelen van je analyse er moet ingegrepen worden om herhaling te voorkomen.

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen die ISO/IEC 17025 in een professionele context wil toepassen, is welkom: van laboverantwoordelijken en kwaliteitsmanagers tot technische verantwoordelijken en interne en externe auditoren. 

 

Jouw 4 voordelen:

  • Onschatbare expertise en knowhow: de trainers van de NBN Academy zetelen in normcommissies en hebben tonnen praktijkervaring. Je deelt bovendien kennis en ervaringen met andere professionals uit het leertraject.
  • Maximale impact: door de vier opleidingen snel na elkaar te volgen, geef je je organisatie op enkele maanden tijd een enorme boost op het vlak van kwaliteitsmanagement. Theorie en praktijk gaan hand in hand via deze formule.
  • Ondersteuning door het NBN: als enige Belgische lid van ISO en CEN, bevindt het NBN zich aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte.
  • Certificaat als kroon op het werk: het NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van de verschillende opleidingen vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.

 

TRAJECT

Leertraject ISO/IEC 17025 - NBN-certified Laboratory Quality professional

Wil jij een gecertificeerde NBN-professional worden voor kwaliteitsmanagement? Schrijf je vandaag in en krijg meteen 15% korting.

BASIS

Basisopleiding ISO/IEC 17025

Op het einde van de dag weet je wat de ISO/IEC 17025 norm inhoudt, begrijp je hoe je succesvol aanpassingen doorvoert in de werking van je laboratorium en weet je wat een accreditatietraject inhoudt.

GEVORDERD

Diepgaande opleidingen, voor wie zijn of haar kennis verder wil aanscherpen:

Interne auditor ISO/IEC 17025

Naast het beantwoorden aan de norm, valt er echter nog heel wat meer te auditeren in een laboratorium-omgeving. Met deze opleiding bouw je de nodige kennis op om interne audits volgens de verwachtingen van de richtlijnen uit te voeren.

Root cause analyse & continuous improving – de eisen uit ISO/IEC 17025 praktisch

Met een goede root cause analyse worden problemen en afwijkingen ten gronde aangepakt, waardoor het voorkomen ervan wordt geëlimineerd of toch sterk gereduceerd.

OPTIONEEL

Technische kwaliteit in labo's – de eisen uit ISO/IEC 17025 praktisch

In deze dagopleiding gaan we uitgebreid, maar gericht op de praktijk, in op de technische kwaliteitsborging in een laboratorium.