ISO 9001: Lead Auditor Kwaliteitsmanagement

CQI & IRCA gecertificeerde opleiding (A18007)

 

Op naar meer kwaliteit!

Het kwaliteitsmanagement van een organisatie is maar zo goed als het systeem dat wordt opgezet om de werking ervan continu te verbeteren. Een sleutelrol binnen dit gebeuren is weggelegd voor de hoofdauditor. Hij of zij gaat de conformiteit na met de eisen van de nieuwe ISO 9001-norm versie 2015.

Gekwalificeerde Lead Auditoren zijn in staat het succes van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) verder te ontwikkelen. Gedurende deze intensieve opleiding ligt de nadruk dan ook op de rol en deskundigheid van de Lead Auditor.

 

Programma

Deze intensieve training legt de nadruk op de rol en deskundigheid van de Lead Auditor. Hiervoor krijgt de deelnemer handvatten en methodieken aangereikt om het KMS te beoordelen op conformiteit.

Na afloop van deze 5-daagse training:

  • kan je de ISO 19011 norm voor het auditen van managementsystemen interpreteren
  • weet je hoe de ISO 19011 norm toe te passen voor het auditen volgens ISO 9001:2015
  • begrijp je het doel, de inhoud en de relatie tussen ISO 19011, ISO 9000, ISO 9001 en ISO 9004
  • ben je in staat een audit te initiëren, voor te bereiden, uit te voeren, af te ronden en op te volgen
  • kan je een auditrapport opstellen en bespreken
  • weet je hoe je audit-bewijsmateriaal verzamelt conform ISO 19011
  • weet je hoe je een auditteam moet leiden
  • kan je beoordelen of het KMS voldoet aan ISO 9001:2015

 

De Lead Auditor training is een intensieve training. Ze wordt afgerond met het officiële IRCA (International Register of Certificated Auditors) examen. Als je slaagt voor het examen kan je je als gecertificeerd auditor laten registreren in het 'Auditor Certification Scheme'. Hou ook rekening met avondopdrachten. Deze opdrachten nemen gemiddeld per avond 2 uur tijd in beslag.

De opleiding tot 'IRCA Registered Lead Assessor' wordt georganiseerd onder CQI/IRCA's Course Certification Number A18007. Tijdens deze opleiding worden er heel herkenbare voorbeelden uit de certificatiepraktijk gebruikt.

 

Doelgroep

Managers van auditteams en auditoren die hun auditvaardigheden willen verbreden en verdiepen. Dit bij het uitvoeren van externe auditopdrachten voor certificatie of bij leveranciers. Deze opleiding is noodzakelijk om je als auditor te registreren als hoofdauditor (Lead Assessor) van een KMS.

Om het maximale uit deze training te halen, is kennis van de ISO 9001-norm noodzakelijk. Heb je nog geen voorkennis van deze norm? Bekijk het opleidingsaanbod van NBN Learning Solutions.

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. 

Bekijk hier de Specifieke voorwaarden van NBN Learning Solutions.