ISO 14001: opleidingen en leertraject rond dé internationale norm voor milieumanagement

Een effectief milieubeheersysteem is meer dan ooit nodig om een organisatie duurzaam te maken. ISO 14001 biedt je hiervoor een essentieel raamwerk. Hiermee kan je relevante milieu-indicatoren identificeren, prioriteren, controleren, bewaken en verbeteren.

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je ISO 14001 als beginnende milieumanager snel volledig onder de knie hebben? Of wil je je huidige expertise verder uitdiepen? NBN Learning Solutions heeft de perfecte formule voor jou, op een centrale locatie of bij jou op kantoor.

Waarom voor NBN Learning Solutions kiezen?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

  • De trainers van NBN Learning Solutions zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen.

 

Van start met ISO 14001? 

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond milieumanagement, dan biedt NBN Learning Solutions je twee keuzes:

1. Basisopleiding ISO 14001

Tijdens deze dagopleiding leer je de norm kennen, evenals de verschillende facetten en het belang van milieubeheer. Bovendien wordt de High Level Structure (HLS) uitgelegd.

2. Leertraject ISO 14001

Dit is de ideale manier om op drie maanden tijd een volleerde milieuprofessinal mét NBN-certificaat te worden. In die tijdspanne volg je twee opleidingen rond ISO 14001:
  • Basisopleiding ISO 14001: tijdens deze dagopleiding leer je niet alleen de ISO 14001-norm te begrijpen, maar ook de verschillende facetten en het belang van milieubeheer. Je wordt beter geïnformeerd over water, afval, lucht- en bodembeheer, klimaatverandering en hoe hulpbronnen efficiënt kunnen worden beheerd.
  • Gevorderde audittraining ISO 14001: op het einde van deze Lead Auditor-training kan je milieumanagementsysteem auditen aan de hand van de ISO 14001-norm. De uitgebreidere rol van de Lead Auditor, de voorbereiding van een audit en de rapportage worden ook in detail besproken.

Jouw vier voordelen:

  1. Onschatbare expertise en knowhow: de trainers van NBN Learning Solutions hebben tonnen praktijkervaring. Je deelt ook kennis en ervaringen met andere professionals uit het leertraject.

  2. Maximale impact: door de opleidingen snel na elkaar te volgen, geef je je organisatie een enorme boost op het vlak van milieumanagement. Theorie en praktijk gaan hand in hand.

  3. Certificaat als kroon op het werk: het NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van het traject vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.

  4. 15% korting: kies je voor een leertraject ISO 14001, dan biedt het NBN je een mooie reductie op het inschrijvingsgeld aan.

Je expertise rond ISO 14001 uitdiepen? 

Heb je al enige voorkennis rond ISO 14001 en milieumanagement, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

1. ISO 14001 - interne audits uitvoeren

Noteer alvast 8 & 9 oktober 2020 in je agenda.

Binnenkort meer informatie.

2. ISO 14001 - Environmental Management Systems Lead Auditor

Tijdens deze intensieve vijfdaagse training leer je het milieubeheer in je organisatie te beoordelen volgens de vereisten van ISO 14001. De nadruk in deze training ligt op de rol en expertise van de Lead Auditor.

3. Leertraject ISO 14001

Het leertraject ISO 14001 bevat twee opleidingen: een basisopleiding en een gevorderde ‘Lead Auditor’-training. Je krijgt 15% korting op het inschrijvingsgeld. Bovendien neem je op het einde van de rit een certificaat van het NBN mee naar huis.

Goed om te weten: heb je de smaak te pakken, dan kan je daarna ook nog deelnemen aan de masterclass voor QHSE-managers.

ISO 14001 bij jou op kantoor? Volg een bedrijfsinterne opleiding of leertraject

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding of leertraject rond ISO 14001 aan te bieden, dan komt NBN Learning Solutions tot bij jou. We brengen samen de opleidingsnoden van je organisatie in kaart en stellen daarna een gepersonaliseerd programma samen. De locatie, het tijdstip en de taal van de gekozen opleiding(en) kies je zelf.

Meer weten? Contacteer ons via learningsolutions@nbn.be of +32 2 738 01 11.