ISO 27001: opleidingen en leertraject rond informatiebeveiliging

Met een Information Security Management System (of ISMS) bewaak je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van al je data. Zo vermijd je niet alleen datalekken en misbruik, maar win je het vertrouwen van klanten, partners en andere stakeholders. Dankzij de internationale norm ISO 27001 liggen die voordelen binnen het handbereik van elk type organisatie. De norm bundelt immers de eisen voor het opzetten, implementeren en continu verbeteren van een doeltreffend ISMS.

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je een algemene introductie over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een ISMS volgens ISO 27001? Of ben je op zoek naar trainingen rond interne en externe audits van een ISMS? NBN Learning Solutions heeft de perfecte formule voor jou, op een centrale locatie of bij jou op kantoor.

Waarom voor NBN Learning Solutions kiezen?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron van alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • De trainers van NBN Learning Solutions zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen.

 

Van start met ISO 27001? 

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond informatiebeveiliging via een managementsysteem, dan biedt NBN Learning Solutions je twee keuzes: 

1. Basisopleiding ISO 27001 (Engelstalig)

Tijdens deze tweedaagse opleiding bekijken we de normvereisten in detail en gaan we dieper in op de eigenschappen en voordelen van een efficiënt ISMS. 

2. Leertraject ISO 27001 (Engelstalig)

Deze formule laat je toe om op amper drie maanden tijd een flinke dosis expertise op te bouwen rond ISO 27001. In die tijdspanne volg je twee opleidingen:

  • Basisopleiding ISO 27001: een tweedaagse opleiding die beginnende normgebruikers wegwijs maakt in de vereisten van een ISMS voor je organisatie.
  • Interne auditor ISO 27001: een ervaren trainer van Lloyd’s Register toont je hoe je in zes stappen een betrouwbare interne audit uitvoert.

Jouw vier voordelen:

  1. Onschatbare expertise en knowhow: de trainers van NBN Learning Solutions hebben tonnen praktijkervaring. Je deelt ook kennis en ervaringen met andere professionals uit het leertraject.
  2. Maximale impact: door de opleidingen snel na elkaar te volgen, geef je je organisatie een enorme boost op het vlak van informatiebeveiliging. Theorie en praktijk gaan hand in hand.
  3. Certificaat als kroon op het werk: een NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van het traject vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.
  4. 15% korting: kies je voor een leertraject ISO 27001, dan biedt het NBN je een mooie reductie op het inschrijvingsgeld aan.

Bekwaam worden in het auditen van een ISMS volgens ISO 27001? 

Beheers je de basis van een ISMS en gaat je aandacht uit naar interne en externe audits, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

1. Interne Auditor Training ISO 27001 (Engelstalig)

Een managementsysteem voor informatiebeveiliging moet continu up-to-date zijn. Regelmatige interne audits zijn dan ook noodzakelijk. Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je de knepen van het vak.

2. Lead Auditor Training ISO 27001 (Engelstalig)

Het team van Lloyd’s Register leert je gedurende vijf dagen hoe je een ISMS audit. Die expertise kan je op het einde van de opleiding verzilveren met een IRCA-certificaat.

3. Leertraject ISO 27001 (Engelstalig)

Het leertraject ISO 27001 bestaat uit twee opleidingen: een basisopleiding en een training rond interne audits. Kies je voor deze formule, dan krijg je 15% korting op het inschrijvingsgeld. Bovendien neem je op het einde van de rit een certificaat van het NBN mee naar huis.

Goed om te weten: heb je de smaak te pakken, dan kan je daarna ook nog deelnemen aan de gevorderde opleiding ‘ISO 27001 – ISMS – Lead Auditor’. 

ISO 27001 bij jou op kantoor? Volg een bedrijfsinterne opleiding of leertraject

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding of leertraject rond ISO 27001 aan te bieden, dan komt NBN Learning Solutions tot bij jou. We brengen samen de opleidingsnoden van je organisatie in kaart en stellen daarna een gepersonaliseerd programma samen. De locatie en het tijdstip van de gekozen opleiding(en) kies je zelf.

Meer weten? Contacteer ons via learningsolutions@nbn.be of +32 2 738 01 11.