ISO 31000: opleidingen en leertraject rond risicomanagement

De internationale managementnorm bij uitstek voor risicomanagement - ISO 31000 - is bij alsmaar meer organisaties een must-have geworden. Op risicobeheer staat immers geen prijs. Maar weet je ook wat de norm precies inhoudt en hoe je er effectief mee aan de slag gaat?

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je ISO 31000 als beginnende risicomanager snel volledig onder de knie hebben? Of wil je je huidige expertise verder uitdiepen? NBN Learning Solutions heeft de perfecte formule voor jou, op een centrale locatie, virtueel of bij jou op kantoor.

Waarom voor NBN Learning Solutions kiezen?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • De trainers van NBN Learning Solutions zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen.

 

Van start met ISO 31000? 

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond risicomanagement, dan biedt NBN Learning Solutions je twee keuzes:

1. Basisopleiding ISO 31000 (Engelstalig)

Tijdens deze opleiding (3 dagen) leer je de norm kennen. Wat houdt ISO 31000 in en welke eisen worden in de norm gespecificeerd? Deze training is een essentieel startpunt wanneer jij of jouw organisatie met ISO 31000 aan de slag wil.

2. Leertraject ISO 31000 (Engelstalig)

Dit is de ideale manier om op zes maanden tijd een volleerde risicoprofessional mét NBN-certificaat te worden. In die tijdspanne volg je drie opleidingen rond ISO 31000:

  • Basisopleiding ISO 31000: tijdens deze driedaagse Engelstalige opleiding leer je wat de ISO 31000-norm precies inhoudt, wat dat betekent voor jouw organisatie en hoe je je hierop kan voorbereiden.
  • Risicomanagement & risk based auditing: In deze ISO 31000-opleiding gaan we nog een stap verder, want risicogerichte audits vergen specifieke kennis en knowhow. De nadruk ligt hier op proactief handelen om specifieke doelstellingen te behalen, en minder op compliance met bestaande procedures. Onze docent gidst je daarom door alle stappen van het auditproces en toont je wat een risicogerichte aanpak inhoudt.
  • Masterclass ISO 31000: In deze vijfdaagse Engelstalige interactieve training leer en oefen je hoe je het ISO 31000 kader kan ontwikkelen dat aansluit op jouw behoeften en wensen. Je bouwt je eigen beleid, plannen en procedures om risicobeheer te integreren in operationele processen op alle niveaus van de organisatie en hoe dit te koppelen en af te stemmen op de reeds bestaande werkwijzen in je organisatie. 

Jouw vier voordelen:

  1. Onschatbare expertise en knowhow: de trainers van NBN Learning Solutions hebben tonnen praktijkervaring. Je deelt ook kennis en ervaringen met andere professionals uit het leertraject.
  2. Maximale impact: door de opleidingen snel na elkaar te volgen, geef je je organisatie een enorme boost op het vlak van risicomanagement. Theorie en praktijk gaan hand in hand.
  3. Certificaat als kroon op het werk: het NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van het traject vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.
  4. 15% korting: kies je voor een leertraject ISO 31000, dan biedt het NBN je een mooie reductie op het inschrijvingsgeld aan.

Je expertise rond ISO 31000 uitdiepen? 

Heb je al enige voorkennis rond ISO 31000 en risicomanagement, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

1. Risicomanagement en risk based auditing

Tijdens deze dagopleiding leer je wat de belangrijkste risico's zijn en hoe je die beheerst, ken je de succesfactoren van een risicomanagementsysteem, ben je in staat om ook bij andere normen risicogericht te handelen, begrijp je waar externe auditoren op letten bij audits rond ISO 31000, kan je zelf een auditplan opstellen en kan je aanbevelingen formuleren voor het management.

2. Risk Management with ISO 31000 - Advanced level (Engelstalig)

In deze vijfdaagse Engelstalige interactieve training leer en oefen je hoe je het ISO 31000 kader kan ontwikkelen dat aansluit op jouw behoeften en wensen.Je werkt aan je eigen case om het beleid, de plannen en procedures te produceren die nodig zijn om ISO 31000 met succes te implementeren in je organisatie. 

3. Leertraject ISO 31000

Het leertraject ISO 31000 bevat drie opleidingen: een basisopleiding, een training over risicomanagement & risk based auditing en een expert level masterclass. Je krijgt 15% korting op het inschrijvingsgeld. Bovendien neem je op het einde van de rit een certificaat van het NBN mee naar huis.

ISO 31000 bij jou op kantoor? Volg een bedrijfsinterne opleiding of leertraject

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding of leertraject rond ISO 31000 aan te bieden, dan komt NBN Learning Solutions tot bij jou. We brengen samen de opleidingsnoden van je organisatie in kaart en stellen daarna een gepersonaliseerd programma samen. De locatie, het tijdstip en de taal van de gekozen opleiding(en) kies je zelf.

Meer weten? Contacteer ons via learningsolutions@nbn.be of +32 2 738 01 11.