ISO 9001: opleidingen en leertraject rond kwaliteitsmanagement

Wie kwaliteitsbeheer zegt, zegt ISO 9001. Deze internationaal bewierookte managementnorm is een onmisbaar kader geworden voor tal van organisaties. Dat komt vooral omdat de norm de laatste jaren is uitgegroeid tot een belangrijk hulpmiddel voor het vormgeven van je hele organisatiebeleid: van het evalueren van risico’s en medewerkers- en klantentevredenheid tot het opzetten van duurzamere processen.

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je ISO 9001 als beginnende kwaliteitsmanager snel volledig onder de knie hebben? Of wil je je huidige expertise verder uitdiepen? De NBN Academy heeft de perfecte formule voor jou, op een centrale locatie of bij jou op kantoor.

Waarom voor de NBN Academy kiezen?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
  • De trainers van de NBN Academy zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen.

 

Van start met ISO 9001? Volg een basisopleiding of leertraject

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond kwaliteitsmanagement, dan biedt de NBN Academy je twee keuzes:

1. Basisopleiding ISO 9001

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je wat de ISO 9001-norm inhoudt, welke wijzigingen de implementatie ervan met zich meebrengt voor je organisatie en hoe je je daarop kan voorbereiden.

2. Leertraject ISO 9001

Dit is de ideale manier om op zes maanden tijd een volleerde kwaliteitsprofessional mét NBN-certificaat te worden. In die tijdspanne volg je drie opleidingen rond ISO 9001:

  • Basisopleiding ISO 9001: tijdens deze tweedaagse opleiding leer je wat de ISO 9001-norm precies inhoudt, wat dat betekent voor jouw organisatie en hoe je je hierop kan voorbereiden.
  • Training interne audits ISO 9001: de norm eist dat je regelmatig interne audits uitvoert om je kwaliteitsmanagementsysteem te evalueren. Dat gebeurt aan de hand van ISO 19011, de wereldwijde referentie voor het auditen van managementsystemen. Na deze trainingsdagen organiseer je voortaan zelf de interne audits in je organisatie.
  • Gevorderde audittraining ISO 9001: tijdens onze Lead Assessor Course leer je hoe je nagaat of een kwaliteitsmanagementsysteem aan alle eisen van de norm ISO 9001:2015 voldoet. Ook de bredere rol van de hoofdauditor, de auditvoorbereiding en de rapportering komen uitgebreid aan bod.

Jouw vier voordelen:

  1. Onschatbare expertise en knowhow: de trainers van de NBN Academy hebben tonnen praktijkervaring. Je deelt ook kennis en ervaringen met andere professionals uit het leertraject.
  2. Maximale impact: door de opleidingen snel na elkaar te volgen, geef je je organisatie een enorme boost op het vlak van kwaliteitsmanagement. Theorie en praktijk gaan hand in hand.
  3. Certificaat als kroon op het werk: het NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van het traject vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.
  4. 15% korting: kies je voor een leertraject ISO 9001, dan biedt het NBN je een mooie reductie op het inschrijvingsgeld aan.

Je expertise rond ISO 9001 uitdiepen? Volg een gevorderde auditopleiding, masterclass of leertraject!

Heb je al enige voorkennis rond ISO 9001 en kwaliteitsmanagement, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

1. ISO 9001:2015 - interne kwaliteitsaudits uitvoeren volgens ISO 19011

Een goed kwaliteitsmanagementsysteem vereist regelmatige audits. ISO 19011 helpt je om interne en externe audits uit te voeren van je managementsystemen.

2. ISO 9001 - Quality Management Systems Lead Auditor

In deze opleiding leer je om als hoofdauditor na te gaan of een kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan alle eisen van de ISO 9001:2015-norm.

3. Masterclass QHSE-managers

Deze tweedaagse masterclass is geschikt voor QHSE-managers die zich willen ontwikkelen tot volwaardig Business Partner. De opleiding geeft je handvatten om vaardigheden (presenteren, adviseren, beïnvloeden en faciliteren) te ontwikkelen die je nodig hebt in jouw veranderende rol als QHSE-manager.

4. Leertraject ISO 9001

Het leertraject ISO 9001 bevat drie opleidingen: een basisopleiding, een training rond interne audits en een gevorderde ‘Lead Auditor’-training Je krijgt 15% korting op het inschrijvingsgeld. Bovendien neem je op het einde van de rit een certificaat van het NBN mee naar huis.

Goed om te weten: heb je de smaak te pakken, dan kan je daarna ook nog deelnemen aan de masterclass voor QHSE-managers.

ISO 9001 bij jou op kantoor? Volg een bedrijfsinterne opleiding of leertraject

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding of leertraject rond ISO 9001 aan te bieden, dan komt de NBN Academy tot bij jou. We brengen samen de opleidingsnoden van je organisatie in kaart en stellen daarna een gepersonaliseerd programma samen. De locatie, het tijdstip en de taal van de gekozen opleiding(en) kies je zelf.

Meer weten? Contacteer ons via academy@nbn.be of +32 2 738 01 11.