ISO/IEC 17025: opleidingen rond kwaliteitsmanagement voor labo's

Wil je als test- of kalibratielaboratorium een garantie op geldige en correcte resultaten, dan kan je niet om ISO/IEC 17025 heen. Deze managementnorm werd in 2017 herzien en zorgt er met specifieke eisen voor dat je effectief aan die doelstelling voldoet. 

Extra voordeel: zo toon je aan de buitenwereld dat je deskundig te werk gaat. Als laboratorium dat ISO/IEC 17025 toepast, kan je je laten accrediteren. Een accreditatie vraag je aan bij BELAC, de Belgische Accreditatie-instelling. Als de audit door BELAC positief is, krijg je een officieel attest dat 5 jaar geldig is. 

Een opleidingsaanbod op maat

Wil je ISO/IEC 17025 snel volledig onder de knie hebben? NBN Learning Solutions biedt je verschillende opleidingen aan, van basisopleiding tot interne auditor training. 

Waarom voor NBN Learning Solutions kiezen?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN, zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

  • De trainers van NBN Learning Solutions zijn ervaren experten. Bovendien zijn ze zelf actief in normcommissies rond managementnormen, waardoor ze kennis uit eerste hand delen.

 

Van start met ISO/IEC 17025? 

Ben je nog niet volledig vertrouwd met dé internationale norm rond kwaliteitsmanagement voor labo's, dan biedt  NBN Learning Solutions je volgende optie:

1. Basisopleiding ISO/IEC 17025

Op het einde van de dag weet je wat de ISO/IEC 17025 norm inhoudt, begrijp je hoe je succesvol aanpassingen doorvoert in de werking van je laboratorium en weet je wat een accreditatietraject inhoudt.

Je expertise rond ISO/IEC 17025 uitdiepen?

Heb je al enige voorkennis rond ISO/IEC 17025 en kwaliteitsmanagement, dan is dit opleidingsaanbod je op het lijf geschreven: 

2. Interne auditor ISO/IEC 17025

Naast het beantwoorden aan de norm, valt er echter nog heel wat meer te auditeren in een laboratorium-omgeving. Met deze opleiding bouw je de nodige kennis op om interne audits volgens de verwachtingen van de richtlijnen uit te voeren.

3. Meetonzekerheid en methodevalidatie

Als ISO/IEC 17025 geaccrediteerd laboratorium ben je onderhevig aan de eisen 7.2 (Selection, verification and validation of methods) en 7.6 (Evaluation of Measurement Uncertainty). Met deze opleiding kan je beter inschatten hoe betrouwbaar de resultaten zijn.

ISO/IEC 17025 bij jou op kantoor? Organiseer een bedrijfsinterne opleiding

Als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing om meerdere medewerkers tegelijk een opleiding rond ISO/IEC 17025 aan te bieden, dan komt het NBN tot bij jou.

Meer weten? Contacteer ons via learningsolutions@nbn.be of +32 2 738 01 11.