Belgische, Europese en internationale normprojecten: het werkprogramma

Normcommissies volgen een of meerdere normprojecten op. Op Europees en internationaal vlak noemen we dat ook het ‘werkprogramma’. Dat brengt in kaart met welke normprojecten bepaalde commissies concreet bezig zijn en in welke fase ze zich bevinden.

 

Belgische (NBN) normprojecten

Wil je weten wat de nieuwste normvoorstellen zijn, welke normen in herzieningsfase zitten en welke normen momenteel onderworpen worden aan publiek onderzoek? Hier kan je de status opzoeken via het normnummer en/of de titel voor de Belgische (NBN) normprojecten.

 

Europese en internationale normprojecten

Ontdek welke normcommissies specifieke normprojecten opvolgen en wat hun werkprogramma is. Ook de fase van het normproject – voorstel, ontwerp, publiek onderzoek of publicatie – vind je hier terug voor:

 

Normontwikkeling in nieuwe domeinen

Normen komen voor in zo goed als elk vakdomein. Elke belanghebbende partij kan dan ook een normvoorstel indienen. Afhankelijk van het type norm, kan deze op nationaal, Europees of internationaal niveau verder worden ontwikkeld.

 

Ben je op zoek naar meer informatie, heb je een idee voor een nieuwe norm of wil je graag zelf deelnemen aan een bestaand normproject?

Contacteer ons via standardsdevelopment@nbn.be of bel +32 2 738 01 11.