Commissies in de kijker

Je wil graag als expert meewerken aan normontwikkeling in een of meerdere normcommissies? Hieronder vind je een handig overzicht van de aankomende en lopende commissies.

 

Circulaire economie

Meer en meer organisaties willen de circulaire economie omarmen. Maar hoe doe je dat? Om organisaties te helpen, werkt de International Standardisation Organisations (ISO) momenteel aan een reeks normen. Geïnteresseerd om mee je schouders te zetten onder deze normen? Zowel commerciële bedrijven als overheden, NGO’s en universiteiten zijn welkom! Tijdens het 'Standards on Circular Economy' kick-off event op 6 juni 2019  deelt het NBN inzichten rond de circulaire economie en maken we afspraken rond een eventuele samenwerking.

Schrijf je in voor het kick-off event over circulaire economie.

 

Public procurement

Voor grote nieuwe opdrachten schrijven overheden verplicht openbare aanbestedingen uit. Helaas zijn die vaak het onderwerp van frauduleuze praktijken. Daarom start de Europese Commissie nu de ontwikkeling op van een nieuwe norm om openbare aanbestedingen in goede banen te leiden.

De eerste Europese samenkomst van de CEN/TC 461 normcommissie gaat door op 12 juni 2019 in Stockholm. Als er tegen eind mei voldoende interesse is bij Belgische experten om mee te werken aan de ontwikkeling van de norm, organiseert het NBN daarna een commissie waarin het werk op Europees niveau wordt opgevolgd en bijgestuurd.

Meld je aan voor de Belgische normcommissie ‘Public Procurement’.