ISO/IEC 27001 - Informatiebeveiliging

ISO/IEC 27001: dé internationale norm voor het beheer van informatiebeveiliging.
Informatiebeveiliging

Je informatie beveiligen tegen cyberaanvallen en datalekken? Dat doe je met de internationale norm ISO/IEC 27001.

Cyberaanvallen en datalekken. Geen énkele organisatie is er immuun voor. Je verliest er niet alleen het vertrouwen van je klant mee, zo’n aanval of lek kan ook tot serieuze financiële schade leiden. Hoe je je hiertegen beschermt en cybercriminelen een stapje voor blijft? Met de internationale norm ISO/IEC 27001. Dit managementsysteem voor informatiebeveiliging helpt je álle risico’s optimaal onder controle te houden.

De voordelen voor jouw bedrijf

ISO/IEC27001 helpt je informatiebeveiliging helemaal op punt te stellen. Hieronder geven we je een overzicht van de grootste concrete voordelen:

NBN EN ISO 9001:2015

Active
Kwaliteitsmanagement - Eisen (ISO 9001:2015)
 • Betere bescherming van cruciale gegevens

  Door te werken met een managementsysteem voor informatiebeveiliging bescherm je je cruciale gegevens. Zo verklein je het risico op misbruik van je informatie. En voorkom je dat ze foutief of niet tijdig beschikbaar is.

 • Meer duidelijkheid

  Uitgeschreven operationele procedures en een duidelijke rolverdeling laten je toe om kwetsbaarheden systematisch op te sporen én aan te pakken.

 • Sterker klantenvertrouwen

  Klanten tonen steeds meer interesse in hoe je hun gegevens beheert. Door met een managementsysteem voor informatiebeveiliging te werken stel je hen gerust. Zo kiezen ze ook in de toekomst voor jouw organisatie.

 • Verlaagd financieel risico

  Door relevante wetten op het vlak van informatiebeveiliging niet na te leven riskeer je fikse boetes. Bovendien kan reputatieverlies en verlies van klanten tot ernstige financiële schade leiden.

 • Op jouw maat

  Publiek? Privé? Groot of klein? Élke organisatie, uit welke sector ook, kan deze norm op maat toepassen. Kijk zeker ook naar de aanvullende norm ISO/IEC 27009 voor een sectorspecifieke versie.

 • Internationaal aanzien

  Werk je volgens een internationaal erkende ISO-norm? Dan krijgt je geloofwaardigheid een flinke boost over landsgrenzen heen.

 • Conform de GDPR

  Extra pluspunt: ISO/IEC 27001 helpt je om te voldoen aan regelgevingen zoals de GDPR en toont zo operationele uitmuntendheid aan.

Cybercriminelen buiten zowel technische als menselijke zwakheden uit. Hoe je je het best tegen hun aanvallen beveiligt? Door een minimum aan best practices toe te passen. ISO/IEC 27001 definieert de vereisten voor het opzetten, implementeren, onderhouden én voortdurend verbeteren van een beheersysteem voor informatiebeveiliging voor élke organisatie.

Yvan Baes
IT-manager bij NBN

Zet je informatiebeveiliging helemaal op punt

Haal je certificaat

ISO/IEC 27001 behoort tot de top 4 van populairste ISO-managementnormen als we kijken naar het aantal certificaties.

Waarom dit certificaat zo interessant is?

 • Vandaag willen consumenten en partners zeker zijn dat hun gegevens veilig zijn bij jouw organisatie. Een certificaat boezemt vertrouwen in en brengt zo nieuwe commerciële opportuniteiten met zich mee.
 • Als gecertificeerd bedrijf stijgen je kansen op aanbestedingen. Meer en meer overheden en grote bedrijven zoeken organisaties die hun informatiebeveiliging op orde hebben.
 • Een certificaat behalen en behouden betekent regelmatige audits. En dus ook dat je doelstellingen en procedures altijd actueel zijn. Resultaat? Je informatiebeveiliging verbetert continu.

Meer weten over certificering? Je leest er hier alles over.

Hogere omzet

Je speelt voortdurend in op de behoeften van je klanten en verhoogt hun tevredenheid. Zo zet je ze op de eerste plaats. Gevolg: je zorgt voor klantenbinding, trekt nieuwe klanten aan en verhoogt je omzet.

Icoon euro signs in a chart

Aantoonbare kwaliteit

Met het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO 9001 toon je je klanten en andere belanghebbenden dat je hoogwaardige en betrouwbare producten of diensten levert.

icoon papier met een label

Lagere kosten

Dankzij de vierstappencyclus verminder je de kans op fouten. Je organisatie werkt ook efficiënter, waardoor je er minder tijd en middelen in hoeft te investeren.

Icoon twee euro munten

Grotere flexibilteit

Je focust sterk op risico's en kansen. Zo speel je optimaal in op veranderingen in de markt en je organisatie. Dankzij dit sterke aanpassingsvermogen blijf je de concurrentie een stapje voor.

Icoon pijl die drie richtingen uit wijst

Nóg een stapje verder?

Hoewel ISO/IEC 27001 de enige certificeerbare norm is uit de ISO/IEC 27000-reeks, raden we je aan om de norm te combineren met andere normen uit deze familie. Zo weet je exact hoe je ISO/IEC 27001 het best toepast én versterk je het beheer van je informatiebeveiliging.

Vind hier de normen die je zoekt

Veelgestelde vragen

Interessante evenementen & opleidingen

Bekijk de volledige kalender
Arrow pointing right
No items found.

Relevante artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right