ISO 55001 - Assetmanagement

Je assets optimaal managen? Dat doe je met de internationale norm ISO 55001.
Assetmanagement

Je assets optimaal managen? Dat doe je met de internationale norm ISO 55001

Werk je in de sector van de chemie, farmacie, olie en gas of elektriciteit? In de transportsector, de scheepvaart, bouw, productie of voor een overheid? Dan maak je deel uit van een zogenoemde ‘assetintensieve’ organisatie en heb je ongetwijfeld baat bij een goed beheer van je fysieke assets. Je investeert natuurlijk enorme bedragen in je activa zoals infrastructuur, gebouwen, rollend materieel, installaties en je machinepark. Daarom is het key dat je ze optimaal benut. Niet zo veel dat ze sneller stukgaan met kostbare vertragingen of dure vertragingen als gevolg. Maar ook niet zo weinig dat je waardevolle kapitaal onproductief vastzit. Hoe je dat doet? Met dé internationale norm ISO 55001.

De voordelen voor jouw bedrijf

Jouw voordelen? Dat zijn er maar liefst 5. We zetten ze even op een rijtje.

NBN EN ISO 9001:2015

Active
Kwaliteitsmanagement - Eisen (ISO 9001:2015)
 • Betere prestaties

  Het gestandaardiseerde en internationaal erkende framework van ISO 55001 geeft je heldere inzichten in hoe je je fysieke assets het best managet. Het doel: méér uit je investeringen in assets halen en zo je financiële prestaties verbeteren.

 • Waardevollere assets

  Werk je met ISO 55001? Dan vergroot je de waarde van je assets gedurende de héle levenscyclus van je organisatie.

 • Duurzamere assets

  Dankzij deze internationale norm verklein je het risico op onderbrekingen en vertragingen van je assets én draag je bij aan hun duurzame gebruik.

 • Doeltreffendere dienstverlening

  Pas je ISO 55001 toe? Dan verhoog je zowel de effectiviteit als efficiëntie van je assetmanagement. Daardoor verbetert je dienstverlening.

 • Sterkere reputatie

  Het gevolg van een betere dienstverlening en operationele performantie? Een sterkere reputatie natuurlijk.

Laat je certificeren

Werk je voor een ‘assetintensieve’ organisatie? Dan kan je je assetmanagementsysteem laten certificeren volgens de norm ISO 55001. Een certificatie kan deel uitmaken van je marketingstrategie. Bovendien onderscheid je je tijdens je pitch van concurrenten zónder certificaat.

Meer weten over certificering? Je leest er hier alles over.

Hogere omzet

Je speelt voortdurend in op de behoeften van je klanten en verhoogt hun tevredenheid. Zo zet je ze op de eerste plaats. Gevolg: je zorgt voor klantenbinding, trekt nieuwe klanten aan en verhoogt je omzet.

Icoon euro signs in a chart

Aantoonbare kwaliteit

Met het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO 9001 toon je je klanten en andere belanghebbenden dat je hoogwaardige en betrouwbare producten of diensten levert.

icoon papier met een label

Lagere kosten

Dankzij de vierstappencyclus verminder je de kans op fouten. Je organisatie werkt ook efficiënter, waardoor je er minder tijd en middelen in hoeft te investeren.

Icoon twee euro munten

Grotere flexibilteit

Je focust sterk op risico's en kansen. Zo speel je optimaal in op veranderingen in de markt en je organisatie. Dankzij dit sterke aanpassingsvermogen blijf je de concurrentie een stapje voor.

Icoon pijl die drie richtingen uit wijst

Aan de slag met ISO 55001

Wil je je assets professioneel managen? Op ons normenplatform kan je ISO 55001 aankopen. Je ontvangt dan meteen een overzicht van alle eisen voor een optimaal assetmanagement. Goed om te weten: deze internationale norm is toepasbaar op alle soorten assets en binnen alle soorten organisaties.

Vind hier je norm

Nóg een stapje verder

Wil je de kwaliteit van je assetmanagement nóg meer finetunen? Kijk dan ook eens naar de andere normen binnen deze familie.

Vind hier de normen die je zoekt

Veelgestelde vragen

Interessante evenementen & opleidingen

Bekijk de volledige kalender
Arrow pointing right
No items found.

Relevante artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right