ISO 50001 - Energiemanagement

Verminder je energieverbruik met ISO 50001, dé internationale norm voor energiemanagement.
Verminder je energieverbruik met ISO 50001, dé internationale norm voor energiemanagement.

Bespaar energie met ISO 50001

Energieverbruik is een hot topic. Iédereen zoekt manieren om minder te verbruiken nu de energieprijzen de pan uit swingen. De oplossing? Energiemanagement. Door je energieverbruik te beheren verzeker je een duurzame toekomst voor onze planeet én verlaag je je energiekosten. Ook starten met energiemanagement in jouw organisatie? ISO 50001 helpt je op weg.

De voordelen voor jouw bedrijf

De concrete voordelen van energiemanagement? We geven je er 4:

 • Lagere kosten

  Door maximaal gebruik te maken van energiebronnen en energie-intensieve activa, verminderen zowel je kosten als je verbruik.

 • Verminderde milieu-impact

  Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van broeikasgassen. En dus minder schade aan onze planeet.

 • Sterkere reputatie

  Het gevolg van een energiezuiniger beleid met ISO 50001? Een sterkere reputatie en meer internationaal aanzien.

 • In lijn met SDG’s

  Werk je met een energiemanagementsysteem? Dan draag je bij tot verschillende duurzame ontwikkelingsdoelen of SDG’s. Denk maar aan SDG 7 (betaalbare en duurzame energie), SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen), SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie) en SDG 13 (klimaatactie).

Laat je certificeren

Zet je met je organisatie in op energiemanagement? Dan kan je je energiebeheersysteem laten certificeren. Een ISO 50001-certificaat is niet verplicht. Toch kiezen veel bedrijven ervoor om zich te laten certificeren. Waarom? Een certificatie kan deel uitmaken van je marketingstrategie om je te profileren als energiebewust bedrijf. Bovendien onderscheid je je van concurrenten zónder certificaat.

Meer weten over certificering? Je leest er hier alles over.

Icoon euro signs in a chart
Hogere omzet: Je speelt voordurend in op de behoeften van je klanten en verhoogt hun tevredenheid. Zo zet je ze op de eerste plaats. Gevolg: je zorgt voor klantenbinding, trekt nieuwe klanten aan en verhoogt je omzet.
icoon papier met een label
Aantoonbare kwaliteit: met het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO 9001 toon je je klanten en andere belanghebbenden dat je betrouwbare producten of diensten levert.
Icoon twee euro munten
Lagere kosten: dankzij de vierstappencyclus verminder je de kans op fouten. Je organisatie werkt ook efficiënter, waardoor je er minder tijd en middelen in hoeft te investeren.
Icoon pijl die drie richtingen uit wijst
Grotere flexibiliteit: je focust sterk op risico's en kansen. Zo speel je optimaal in op veranderingen in de markt en je organisatie. Dankzij dit sterke aanpassingsvermogen blijf je de concurrentie een stapje voor.
Icoon globe
Nieuwe markten: is je organisatie internationaal actief? Dan is ISO 9001 een belangrijk hulpmiddel om nieuwe klanten binnen te halen.
Like icoon voor klantentevredenheid
Meer klantentevredenheid: je zegt niet alleen dat je klantgericht werkt, maar je doet het ook. Door tegemoet te komen aan hun verwachtingen en behoeften, of ze zelfs te overstijgen.
Icoon Vergrootglas voor papier
Beter overzicht: je evalueert je volledige organisatie. Zo krijg je een sterke basis voor je bedrijfsdoelstellingen en ontdek je nieuwe kansen.
Icoon office building
Op maat van elke organisatie: je kan ISO 9001 gebruiken voor elk type organisatie: klein of groot, privé of publiek, ngo, hogeschool, ziekenhuis ...
Icoon twee personen
Sterk engagement: je betrekt je eigen medewerkers actief bij het kwaliteitsmanagementsysteem. Zo krijgen ze meer verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat leidt tot een hogere productiviteit en meer tevredenheid op de werkvloer.

Aan de slag met ISO 50001

Wil je het energieverbruik in je organisatie professioneel managen en beperken? Op ons platform kan je ISO 50001 kopen. Je ontvangt dan meteen een overzicht van alle vereisten voor een doeltreffend energiemanagementsysteem.

Ga van start met ISO 50001

Nóg een stapje verder

Wil je de kwaliteit van je energiemanagement nóg meer op punt stellen? Kijk dan ook eens naar de normen uit dezelfde reeks.

Vind hier de normen die je zoekt

Interessante evenementen & opleidingen

Bekijk de volledige kalender
Arrow pointing right
No items found.

Relevante artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right