myNBN: jouw gepersonaliseerde normenplatform

In myNBN stel je via een abonnementsformule zelf je normencollectie samen uit de NBN-catalogus. Een collectie bevat 20, 60, 100 of meer normen waarop je regelmatig beroep doet. Elke norm uit jouw collectie is aanwezig in alle beschikbare talen (NL, FR, EN, DE). Je hebt altijd toegang tot de recentste versie. Normen zijn auteursrechtelijk beschermd. Toch is het abonnement multi-user, zonder het copyright op normen te schenden. Meerdere personen (bijv. een afdeling) binnen je organisatie mogen de normen legaal raadplegen, downloaden en printen.

Normen consulteren via de myNBN-Reading Room

Is een collectie niet aan jou besteed maar wil je wel toegang tot normen? Of wil je normen consulteren buiten jouw collectie? Dan is de Reading Room de oplossing voor jou. Die bevat de volledige NBN-collectie: meer dan 35.000 Belgische en Europese normen. De Reading Room is op elk moment online toegankelijk.

 

myNBN: toegang tot andere normen

Voor andere normen, zoals internationale of buitenlandse, elektrotechnische of elektronische normen, faciliteert myNBN de bestellingen. Jij beheert al jouw normen dus op één plaats: eenvoudig en overzichtelijk.

Oplossing op maat van jouw organisatie

Welke oplossing is voor jou de beste keuze? Het antwoord is niet altijd even makkelijk. Want elke onderneming of organisatie heeft haar eigen noden. Het NBN bekijkt graag samen met jou hoe we daar het best aan kunnen tegemoetkomen. We werken met veel plezier een oplossing op maat voor je uit.

Meer informatie

Wil je meer weten over myNBN? Over de abonnementen of oplossingen op maat? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

myNBN: jouw voordelen

  • de integriteit van je bedrijf blijft gevrijwaard doordat je altijd de laatste normversies ter beschikking hebt en er correct naar verwijst.
  • de efficiënte processen en het gecentraliseerde systeem scheppen duidelijkheid in je organisatie en voor je collega’s.
  • de betrouwbare oplossing resulteert in een beter risicobeheer.
  • de vlotte aankoopadministratie bespaart je tijd en kosten.
  • alle normen en gerelateerde documenten zijn snel en eenvoudig toegankelijk waardoor de interne tevredenheid verhoogt.

 

Klanten getuigen over myNBN

Bekijk hoe andere bedrijven myNBN inzetten:

 

Vlottere internationale samenwerking en export bij Saint-Gobain Glass

Voor internationale glasproducent Saint-Gobain Glass zijn normen cruciaal. Ze maken niet alleen de internationale communicatie over de producten, maar ook de export makkelijker. Dat vertelt Anne Minne, verantwoordelijke voor normalisatie binnen het bedrijf en actief bij het NBN, CEN en ISO.

 

Normen vereenvoudigen de bedrijfswerking bij Deceuninck

Pvc-producent Deceuninck wil dat al zijn producten aan de laatste normen voldoen. Daarom houdt het bedrijf de recentste normversies nauwlettend in het oog via myNBN. “Ook de bedrijfsprocessen lopen vlotter dankzij normering”, zegt Anne-Marie Dalle, actief in het centrale laboratorium van Deceuninck.  “Iedereen gebruikt immers dezelfde methodes en technische taal."

 

myNBN en SDG's

Om organisaties te helpen bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN, ontwikkelde het NBN een speciale oplossing in myNBN. De kerngedachte: voor elke SDG krijg je toegang tot alle relevante normen. Zo is het voor jou gemakkelijker om tot concrete acties over te gaan.

Ga aan de slag en vraag toegang aan voor jouw NBN-SDG-oplossing!