Internationale partners

Ook op internationaal niveau werkt NBN mee aan normalisatie. In samenspraak met deze internationale partners.

NBN en zijn internationale partners

NBN is dé specialist in normalisatie op Belgisch niveau. Natuurlijk houdt het daarvoor ook in de Europese en internationale normenwereld de vinger aan de pols. Daarom werkt het samen met enkele internationale partners. Zo blijf jij ook op de hoogte van bestaande regels en procedures, deadlines en nieuwe ontwikkelingen van best practices, op internationaal niveau.

Samen met zijn internationale partners zorgt NBN voor goede, breed gedragen afspraken over producten, diensten en processen. Waarom? Om van de wereld een betere plek te maken. Denk maar aan veilig speelgoed, duurzame gebouwen of een vlotte internationale handel.

Wie zijn de internationale partners van NBN en wat doen ze?

NBN werkt samen met Europese, internationale en buitenlandse partners.

Europese normalisatie-instellingen

Logo CEN
CEN (Comité Européen de Normalisation)
CEN is het Europese comité voor normalisatie. Het ontwikkelt en promoot algemene Europese normen. Samen met zijn 34 leden - waaronder NBN - en andere Europese en internationale partners.
Logo CENELEK
CENELEC (Comité Européen de Normalisation Électrotechnique)
CENELEC is het Europese comité voor elektrotechnische normalisatie. Het is verantwoordelijk voor normontwikkeling op het gebied van elektrotechniek.
Logo ETSI
ETSI (European Telecommunication Standardisation Institute)
ETSI is het Europese normalisatie-instituut voor telecommunicatie. Het ondersteunt de ontwikkeling en het testen van wereldwijde technische normen voor ICT-systemen, -toepassingen en -diensten.

Internationale normalisatie-instellingen

Logo ISO
ISO (International Organization for Standardization)
ISO is de internationale organisatie voor normontwikkeling. Nationale normalisatie-instellingen (zoals NBN) uit meer dan 160 landen zijn erbij aangesloten. ISO stimuleert de ontwikkeling van best practices die de internationale uitwisseling van goederen en diensten ondersteunen.
Logo IEC
IEC (International Electrotechnical Commission)
IEC is de internationale elektrotechnische commissie. Deze wereldwijde organisatie ontwikkelt en publiceert internationale normen voor alle elektrische, elektronische en gerelateerde technologieën.
It all comes down to one thing: serving our members to help achieve the vision of standards used everywhere.

ISO
de internationale organisatie voor normalisatie

Buitenlandse normalisatie-instellingen

NBN biedt ook buitenlandse normen aan: NEN uit Nederland, BSI uit Groot-Brittannië, DIN uit Duitsland, AFNOR uit Frankrijk, ASTM uit de Verenigde Staten …

Neem zelf deel aan normontwikkeling

Ben je een deskundige in een bepaald domein van de normalisatie? En wil je graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe normen? Schrijf je dan nu in als expert van een normcommissie.
Word expert in een normcommissie