Het belang van een gezonde en veilige werkplek in de schijnwerpers

Laatst bijgewerkt:
7/8/2023
Decorative

Vrijdag 28 april is het World Day for Safety and Health at Work. Een hoogdag voor wie bezig is met gezondheid en veiligheid op het werk.  

Occupational Health and Safety (OHS) is een topic waaraan ook NBN veel aandacht besteedt. Zo organiseren we opleidingen en een Open Door Event rond OHS.

Benieuwd wat er nog allemaal leeft in de wereld van normen rond gezondheid en veiligheid op het werk? We geven je een overzicht.

Nieuwe norm ISO 45002 gepubliceerd

De nieuwe norm ISO 45002:2023 – managementsystemen voor gezondheid en veiligheid op het werk – algemene richtlijnen voor de implementatie van ISO 45001:2018 werd in februari gepubliceerd. Het document helpt je om een OHS-managementsysteem op maat in te voeren.

ISO 45002 biedt praktische richtlijnen, advies en praktijkvoorbeelden die je doen inzien hoe de vereisten van ISO 45001 (de norm voor gezondheid en veiligheid op het werk) in de context van je eigen bedrijf kunnen worden toegepast.

Open Door Event rond gezondheid en veiligheid op het werk

Op 29 november organiseert NBN een Open Door Event over Occupational Health and Safety Management. Je ontdekt er alles over normalisatie in verband met een gezonde en veilige werkvloer.  

Op het event kan je praten met commissie-experten en kom je meer te weten over OHS-normen.

Nieuwe werkgroep pakt OHS-risico’s door klimaatverandering aan

ISO/TC 283 Occupational Health and Safety Management Systems heeft een nieuwe werkgroep opgericht: ISO/TC 283/TG 8. Deze task group werkt rond OHS-risico’s die ontstaan door de klimaatverandering.

De werkgroep denkt na over een toekomstige norm rond OHS en klimaat. Een die aanbevelingen bevat over hoe je rekening kan houden met klimaatverandering in een OHS-managementsysteem.  

NBN is hierbij betrokken via de nationale normalisatiecommissie NBN/I283. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van die nieuwe norm? Word dan expert in deze commissie.  

Specialiseer je (verder) in gezondheid en veiligheid op het werk.

Wil jij je eerste stappen zetten binnen het werkveld van OHS? Leg een goede basis met onze e-learning ISO 45001.

E-learning ISO 45001  

Verder je kennis over ISO 45001 en een gezonde en veilige werkomgeving uitdiepen? Maak dan kennis met onze Master Track.

Master Track ISO 45001

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right