De voordelen van ons normenplatform door de ogen van klanten

13/4/2023
Nele Cattoor

Voor bedrijven die met normen werken, is het normenplatform van NBN een verademing. Je vindt er in een paar klikken álle normen, in de recentste versie en in verschillende talen.

Enkelen van onze klanten delen hun positieve ervaringen met het NBN-normenplatform.

Digitaal, toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Nele Cattoor, compliance & regulatory affairs manager bij Beaulieu International Group, is ten zeerste te spreken over het gebruiksgemak van het normenplatform: “Het is heel gemakkelijk om alle normen op één digitaal platform te bewaren, waar ook alle collega’s aan kunnen. Zo hoeven we de server intern niet te verzwaren met al die normen. Het is ook heel eenvoudig om nieuwe normen aan te schaffen. Voor ons is het echt wel gebruiksvriendelijk.”

Gepersonaliseerd

Vera De Glas, R&D-ingenieur bij Sioen, vertelt over de voordelen van een NBN-abonnement: “Wij hebben ons eigen abonnement. Zo kunnen we gebruikmaken van een gepersonaliseerd platform waarin alle relevante normen die wij nodig hebben aanwezig zijn. In alle talen. Nieuwe normen verkrijgen we bijna binnen de minuut. Dat is noodzakelijk voor ons, bijvoorbeeld voor een aanbesteding. Dan loopt de tijd en moeten we heel snel de inhoud van de norm kennen om concrete acties op te starten.”

Eén platform

Alain legt uit waarom hij zo graag met het platform werkt: “Alle normen op één platform, dat vind ik een ongelofelijke troef. Bovendien heeft iedere medewerker op eender welk moment en vanop eender welke locatie toegang. Het is gemakkelijk om in onze eigen normcollecties te zoeken en normen te consulteren. Ik werk heel graag met het NBN en het gebruiksvriendelijke platform. Het is een hemelsbreed verschil met de werking van sommige buitenlandse normalisatie-instituten. Daar krijg je soms nog normen op papier, in plaats van in pdf. Een werking die niet meer van deze tijd is. NBN heeft de digitale trein niet gemist en daar ben ik blij om.”

In overeenstemming met het auteursrecht

Het NBN biedt verschillende formules aan om op een ‘copyright compliant’-manier gebruik te maken van normen. Door het NBN-platform te gebruiken blijft de integriteit van je bedrijf gevrijwaard doordat alle medewerkers toegang hebben tot dezelfde betrouwbare bron.

Op maat van jouw organisatie

Koop je één of meerdere normen? Is er één gebruiker of zijn er meerdere? Wil je de norm alleen lezen of ook printen? Het NBN-platform biedt verschillende formules aan, voor elk wat wils.

- Individuele normen aankopen kan vanaf 50 euro per norm. Eén norm voor één gebruiker.

- Met het abonnement NBN Read krijgen verschillende gebruikers toegang tot de meest recente normen in alle beschikbare talen. Je kan de normen in jouw collectie openen en lezen.

- Met het abonnement NBN Lease krijgen verschillende gebruikers toegang tot de meest recente normen in alle beschikbare talen. Je kan de normen in jouw collectie downloaden en printen.

- Beantwoorden onze formules niet aan jouw wensen? Dan maken we met NBN Buy & Share een abonnement op maat van jouw bedrijf.

Leer onze verschillende formules kennen

Normen aankopen? Gemakkelijker dan je denkt.

Op zoek naar individuele normen? Doorblader onze uitgebreide normencatalogus.

Normencatalogus

Geïnteresseerd in onze abonnementsformules? Contacteer ons voor een oplossing op maat.

Contacteer ons

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right