Nieuwe norm voor gegevensbescherming en privacy

10/2/2023
Decorative

Onze digitale en offline wereld loopt steeds meer door elkaar. Privacy en bescherming van onze persoonsgegevens zijn dan ook essentieel geworden. Het is belangrijk dat deze elementaire waarden al vroeg in de ontwikkeling van producten en diensten worden opgenomen. Daarom werd de nieuwe norm NBN EN 17529:2022: gegevensbescherming en privacy ontwikkeld.


Wat is NBN EN 17529:2022?

De norm bevat vereisten voor fabrikanten en dienstverleners om gegevensbescherming en privacy zo vroeg mogelijk te implementeren. Dus vóór – of onafhankelijk van – een specifieke applicatie-integratie. Op die manier zorg je ervoor dat de ontwikkelde producten en diensten zo privacyproof mogelijk zijn.


Waarom werd de norm ontwikkeld?

NBN EN 17529 is ontworpen naar aanleiding van een verzoek van de Europese Commissie. Het is een perfect voorbeeld hoe Europese normen worden ontwikkeld als aanvulling op internationale adopties om Europese uitdagingen aan te pakken.


Waarom is deze norm interessant?

In mei 2016 trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Beter bekend onder de Engelse afkorting GDPR (General Data Protection Regulation). De GDPR is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert. De nieuwe norm NBN EN 17529:2022 helpt je daarbij.

Met NBN EN 17529:2022 aan de slag?

Je kan de nieuwe norm aankopen in de e-shop van het NBN.

NBN shop

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right