Managementnormen in opmars

10/2/2023
Decorative

De Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) maakte de resultaten bekend van hun jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar certificatie van managementnormen. Twaalf internationale managementnormen werden onder de loep genomen.


ISO 9001 spant de kroon

In België blijft de ISO 9001-norm voor kwaliteitsmanagement het meest gecertificeerd. Momenteel beschikken maar liefst 2.887 Belgische bedrijven over een ISO 9001-certificaat. Stuk voor stuk besloten zij om zich in te zetten voor kwaliteitsmanagement binnen hun organisatie en klantentevredenheid hoog in het vaandel te dragen.


Steeds meer aandacht voor milieumanagement

Iets meer dan 1.000 Belgische organisaties hebben een ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. De stijging van 5 procent t.o.v. vorig jaar toont de groeiende bereidheid van onze organisaties om hun verantwoordelijkheid op milieugebied op te nemen. Én om hun steentje bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Want organisaties die de ISO 14001-norm toepassen, helpen mee aan maar liefst 12 van de 17 SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.


Verdubbeling voor ISO 45001

De grootste stijging in het aantal certificeringen is weggelegd voor de ISO 45001-norm voor gezondheid en veiligheid op het werk. Dankzij een groei van 108% t.o.v. vorig jaar verbinden ondertussen 308 Belgische ondernemingen zich ertoe om veilige en gezonde werkplekken aan te bieden. En om werk gerelateerde ongevallen en ziekten te voorkomen.

ISO Register

Benieuwd naar welke bedrijven welke normen toepassen? Het ISO Register brengt alle ondernemingen in kaart die certificaten hebben voor ISO-managementnormen. Een centrale plek dus voor organisaties die streven naar betere producten en diensten.

Zet jij jouw bedrijf ook graag op de kaart? Neem contact op met iso-register.be

Aan de slag met de populairste managementnormen!

Deze populaire managementnormen vind je terug in de e-shop van het NBN:

NBN e-shop

Volg een e-learning of Master Track opleiding!

Om deze populaire normen goed onder de knie te krijgen kan je een e-learning of Master Track volgen.

  • e-learning: om je vertrouwd te maken met deze norm
  • Master Track: om jouw kennis te verdiepen

Meer info over deze opleidingen

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right