Ontdek het vernieuwde NBN-aanbod voor hoger onderwijs!

Laatst bijgewerkt:
24/4/2024

Met normen vormen we de brug tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Normen zijn een betrouwbare bron van kennis, en geven een laatste officiële stand van de technologische kennis in een vakgebied. Ze zijn de vertaalslag van de theorie naar de praktijk, waardoor jouw lessen tastbaar worden voor de studenten. We helpen je maar al te graag om dit cruciale onderwerp over te brengen aan jouw studenten.

NBN Education: de brug naar de praktijk

Ons vernieuwde Edu-portaal zit in de laatste testfase en staat in de startblokken om normen nóg toegankelijker te maken. De nieuwe, frisse look is het topje van de ijsberg; we werkten hard aan een verbeterde gebruikservaring, waardoor normen vinden nog sneller en makkelijker is dan voorheen. Ook voegden we een jobfinder toe, zodat we studenten ook effectief dat duwtje in de rug geven naar de arbeidsmarkt.

Naast het Edu-portaal dat gratis toegankelijk is voor academici, leerkrachten en studenten willen we ook meer omkadering geven bij het gebruik van normen in een leeromgeving. Wat zijn normen, en waarom zou je ze gebruiken als student? Wat zijn de voordelen ervan, en hoe ga je concreet aan de slag met het Edu-portaal? Dat alles en nog veel meer komt aan bod in onze infosessie. Het blijft niet louter theoretisch – we willen spelenderwijs ook de waarde van normen doorheen de ontwikkeling van een product laten ervaren.

Daarvoor ontwikkelden we een business game – in een competitief spel neem je het op tegen één of meerdere teams, en probeer je aan de hand van een slimme strategie, creatieve insteken en het implementeren van normen het merendeel van de pizzamarkt binnen te halen. Zo leer je de waarde van normen kennen in verschillende productiefases.

Het hoeft niet allemaal fun en games te zijn – soms heb je nood aan theoretische onderbouw voor jouw lessen. Naast onze e-learnings over normalisatie en kwaliteitsmanagement hebben we ook een volledig lessenpakket ontwikkeld over de schrijfnorm. Zo geven we jouw studenten een houvast tijdens de lessen of een toets, en krijg jij als onderwijsprofessional meer achtergrond over de norm.

Win jij de volgende thesis award?

Is duurzaamheid de rode draad doorheen jouw thesis? Dan kan je daar niet alleen de nodige aandacht op vestigen met de NBN Sustainability Award, waar we breed over communiceren – het staat ook nog eens mooi op je cv, je bouwt ermee aan je netwerk naar andere kandidaten en organisaties toe, en je kan er ook nog een leuke prijs mee winnen.

Alles ontdekken over ons onderwijsaanbod? Zit je nog met vragen, of is je interesse geprikkeld? Contacteer Yens, en je krijgt een antwoord op (bijna) al jouw vragen!

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right