Met IWA 42 op weg naar ‘Net Zero’

Laatst bijgewerkt:
14/3/2024
Decorative

Momenteel zitten onze wereldleiders op de 27ste klimaatconferentie van de VN (COP27) in Sharm-el-Sheikh (Egypte) samen om zich te buigen over een actieplan om de klimaatverandering aan te pakken.


ISO is ook op de top aanwezig om duidelijk te maken dat internationale normen het perfecte middel zijn om de klimaatakkoorden om te zetten in daden. Daarom lanceerde ze op de COP27 IWA 42: richtlijnen voor ‘Net Zero’.


Wat is IWA 42?

IWA (International Workshop Agreement) 42 is een document dat een universele definitie geeft van ‘net zero’ of netto nul. Het geeft aanbevelingen voor een wereldwijde, gemeenschappelijke aanpak om netto-nul-broeikasgasemissies te bereiken. En dat door middel van vrijwillige initiatieven, normen, beleid en nationale en internationale regelgeving.

Wat betekent net zero?

Net zero of netto nul is een toestand waarin de totale uitstoot van broeikasgassen kleiner of gelijk is aan de uitstoot die het uit de atmosfeer verwijdert. Als je netto nul bereikt, stopt de opwarming van de aarde. En dat is een noodzaak om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te behalen.

Download IWA 42 gratis!

NBN stelt dit document met netto-nul-richtlijnen gratis ter beschikking in de e-shop.

Geabonneerd op myNBN? Dan staat IWA 42 daar voor je klaar.

Download IWA 42

Bedankt voor je interesse!
De link naar de whitepaper over normen voor kmo's werd naar jouw e-mailadres verzonden.
Je kan hem hieronder ook meteen downloaden.
Oeps, er ging iets mis. Probeer het later opnieuw, of neem meteen contact op met info@nbn.be.

Gerelateerde artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right