ISO 56000 - Innovatiemanagement

Innovatie succesvol beheren en je bedrijf toekomstbestendig maken? ISO 56000 helpt je gestructureerd innoveren en risico's beheersen. Benieuwd wat dit voor je organisatie kan betekenen?
Innovatiemanagement met ISO 56000

Wat is ISO 56000

ISO 56000 is de internationale norm voor innovatiemanagement. Het biedt richtlijnen voor het systematisch beheren van innovatieprocessen, van idee tot uitvoering, ongeacht de grootte of sector van de organisatie.

Je leert nieuwe ideeën effectief omzetten in waardevolle producten, diensten of werkwijzen en tegelijkertijd risico's beheersen. Zo maak je je organisatie efficiënter, flexibeler en blijf je je concurrenten voor.

Het beste resultaat halen uit al je vernieuwende ideeën? Ga aan de slag met ISO 56000 innovatiemanagement.

NBN EN ISO 56000:2021

Actief
Innovatiemanagement - Grondbeginselen en vocabulaire

De voordelen van ISO 56000

Betere captatie van innovatie en risicobeheer

Grote ideeën en uitvindingen ontstaan vaak uit een reeks kleine gedachten en veranderingen die effectief worden gestuurd. ISO 56000 helpt je dit proces efficiënt te beheren. De norm ondersteunt ook bij het identificeren en beheersen van innovatierisico's, waardoor de kans op mislukking afneemt.

Groter concurrentievermogen

Duurzame ontwikkeling is vandaag essentieel. Het is een bron van innovatie, economische ontwikkelingén concurrentievermogen. Door te werken met ISO 56000 til je je concurrentievermogen naar een hoger niveau.

Verbeterde efficiëntie

Het optimaliseren van innovatieprocessen leidt tot een efficiënter gebruik van middelen en tijd, wat resulteert in kostenbesparingen.

Sterkere reputatie

Dankzij ISO 56000 heb je een vocabularium, basisconcepten en fundamentele principes voor innovatiemanagement. Zo maak jij je innovatiemanagement zichtbaar én geloofwaardig voor de buitenwereld. Gevolg? Een sterkere reputatie en meer internationaal aanzien.

Klantgerichtheid

De norm moedigt organisaties aan om innovaties af te stemmen op de behoeften en verwachtingen van klanten, wat leidt tot hogere klanttevredenheid.

Op jouw maat

Publiek? Privé? Groot of klein? Elke organisatie, ongeacht welke sector, kan deze norm op maat toepassen.

In lijn met SDG 9

Werk je met een innovatiemanagementsysteem? Dan draag je ook bij tot het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelstelling 9 (SDG 9). Deze SDG streeft naar een veerkrachtige infrastructuur, een inclusieve en duurzame industrialisering en meer innovatie.
Toon alle voordelen
Toon minder voordelen
Grote nieuwe ideeën zijn vaak het resultaat van verschillende kleine ideeën en veranderingen die je als bedrijf implementeert en waarop je verder bouwt. En dat is exact waar de norm ISO 56000 je bij helpt. Dankzij de best practices en richtlijnen leer je de juiste informatie capteren en efficiënt gebruiken.
Alice de Casanova
Voorzitter van de ISO-commissie die de norm ISO 56000 ontwikkelde

ISO 56000 certificering

Zet je organisatie in op innovatie? Overweeg dan om je innovatiemanagementsysteem te laten certificeren volgens de ISO 56000-norm. Deze ISO 56000 certificering kan een waardevolle aanvulling zijn op je strategie, stimuleert creativiteit en helpt je om je te onderscheiden van concurrenten die geen certificaat hebben.

Lees hier meer over certificering

Meewerken aan ISO 56000

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van ISO 56000 en andere innovatiemanagementnormen?

De Belgische commissie NBN/I262 geeft je de mogelijkheid om vanuit België bij te dragen aan de ontwikkeling van deze normen. De commissie volgt het werk van de internationale commissie ISO/TC 279 en is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die wil meedenken en helpen bij de verdere ontwikkeling van de ISO 56000 reeks.  

Doe mee aan normontwikkeling

Veelgestelde vragen over ISO 56000

Interessante evenementen & opleidingen

Bekijk de volledige kalender
Arrow pointing right
No items found.

Relevante artikels

Bekijk alle artikels
Arrow pointing right