Management consultancy: nog beter met de nieuwe ISO-norm

dit is de taalnl

Management consultancy: nog beter met de nieuwe ISO-norm

Een nieuwe strategie ontwikkelen, bedrijfsprocessen optimaliseren, een overname begeleiden of een financieel plan helpen uitwerken: management consultancy maakt een groot verschil binnen een organisatie.

Door de toegenomen complexiteit van zakendoen en snelheid van verandering hebben veel bedrijven – met name kmo’s – niet de knowhow om complexe problemen aan te pakken, wat de rol van management consultancy alleen maar relevanter maakt. Een nieuwe ISO-norm biedt ondersteuning.

Kwaliteit dankzij doorgedreven onderzoek

De norm ISO 20700 richtlijnen voor management consultancy kwam er na een doorgedreven researchfase, en dit binnen een diverse groep management consultants wereldwijd. Het doel van deze norm? Een kader bieden om de transparantie en efficiëntie te verhogen voor de management consultant én zijn klanten.

Volgens Robert Bodenstein, voorzitter van het comité dat ISO 20700 ontwikkelde, vat de nieuwe norm alle beste praktijken uit de industrie samen. “Management consultants versterken een organisatie. Met hun doorgedreven kennis en ruime ervaring helpen ze hun klanten om te groeien of efficiënter te werken. In dat opzicht ondersteunen ze ook onze economie”, vult hij aan.

“De nieuwe ISO-norm is er niet alleen om management consultants efficiënter en effectiever te laten werken, maar helpt hen ook in de ontwikkeling van hun beroep.”

Vooruitgang, voor élk bureau

ISO 20700 geeft praktische richtlijnen die het belang van de klantenbehoefte centraal plaatst. De norm is nuttig voor alle management consultants, ongeacht hun grootte. Ook voor de klant van consultants is de ISO 20700 gunstig. De norm kan immers ook helpen om het verloop van een project beter in te schatten.

Vragen over deze norm? Contacteer ons, we helpen je graag verder.