Nieuwe ISO-publicatie: haal het maximum uit ISO 26000 voor mvo

dit is de taalnl

Nieuwe ISO-publicatie: haal het maximum uit ISO 26000 voor mvo

Zeven jaar geleden zag ISO 26000 het levenslicht. Sindsdien is het uitgegroeid tot ’s werelds meest gebruikte norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Om bedrijven en organisaties te helpen nog meer uit de belangrijke internationale norm te halen, pakt ISO uit met een gloednieuwe publicatie. Deze International Workshop Agreement kreeg de titel ‘IWA 26, Using ISO 26000 guidance on social responsibility in management systems.

Dat het nieuwe document een groot publiek zal bereiken, is zacht uitgedrukt. Wereldwijd vindt ISO 26000 immers al jaren vlot ingang. Zo is de internationale norm beschikbaar in 80 landen en 20 talen. Bovendien vormt ISO 26000 een van de fundamenten waarop de Europese Commissie haar mvo-strategie heeft gebouwd.

Managementsystemen en mvo naadloos geïntegreerd

“Met de nieuwe publicatie plukken bedrijven nog beter de vruchten van de populaire ISO 26000”, licht Staffan Söderberg toe, voorzitter van het technische comité dat het document heeft ontwikkeld. “En dat door hun strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen naadloos te integreren in hun managementsysteem.”

Gedetailleerde leidraad

“Zelfs voor bedrijven die al veel ervaring hebben met managementsystemen, vormt maatschappelijk verantwoord ondernemen vaak een complexe uitdaging”, voegt Staffen Söderberg toe. “Op die manier is IWA 26 een welgekomen en vooral gedetailleerde leidraad voor al wie het maximum wil halen uit zijn mvo-programma.”

Meer info over IWA 26

Wil je zelf aan de slag gaan met IWA 26 om je strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen naar nieuwe hoogtes te tillen? Contacteer ons voor meer info of koop het document.

Daarnaast organiseert het NBN de komende maanden specifieke opleidingssessies voor managers en medewerkers die met verschillende aspecten van mvo te maken hebben. Ontdek bijvoorbeeld het programma van de infosessie en het uitgebreide programma van onze unieke Masterclass. Ook voor bedrijfsinterne opleidingen op maat kan je bij ons aankloppen.