ISO 27501:2019: de nieuwe norm voor mensgericht ondernemen

dit is de taalnl

ISO 27501:2019: de nieuwe norm voor mensgericht ondernemen

Op de werkvloer is er al even geen sprake meer van de eenvoudige structuur waarin de werkgever, de werknemer en de klant elk hun eigen rol speelden. De technologische revolutie veegde die traditionele modellen van tafel. Om de managers en werkgevers van vandaag een houvast te bieden, is er nu de ISO 27501:2019-norm die hen kan helpen om mensgerichter te ondernemen en duurzame werkrelaties vorm te geven. De eisen en aanbevelingen van de norm zijn van toepassing op zowel grote als kleine organisaties in de publieke en private sector.

Mensgericht versus machinegericht werken en leven

De komst van het internet, de vierde industriële revolutie en geavanceerde technologieën, zoals het Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie (AI), hebben onze manier van werken en leven fundamenteel veranderd. Bedrijven zijn vandaag niet alleen op zoek naar de juiste tools om succesvol en duurzaam te ondernemen, ze willen ook mensgericht handelen. En hoewel AI en IoT beloftevol zijn en iedereen — leiders, beleidsmakers en mensen uit alle inkomensgroepen en landen — rijkere levens beloven, moeten we ons tegelijk ook wapenen tegen diezelfde technologieën. Alleen zo blijft onze toekomst immers mensgericht.

Wat houdt de nieuwe norm voor mensgericht werken in?

'ISO 27501:2019, the human-centred organization – Guidance for managers' kan werkgevers helpen om de uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden. In onze 'brave new world' hebben bedrijven immers niet alleen een impact op hun klanten, maar ook op andere stakeholders zoals hun medewerkers, hun families en de gemeenschap in het algemeen.

 

Met ISO 27501:2019 kunnen managers:

  • inzicht krijgen in hoe ze de de mens in hun organisatie centraal zetten;
  • op een efficiënte en menselijke manier aan stakeholdermanagement doen;
  • beoordelen of hun organisatie voldoende mensgericht handelt.

 

Wil jij ook mensgericht ondernemen?

Start vandaag en koop de norm ISO 27501:2019 aan. Dat kan eenvoudig via de e-shop van ISO. Je vindt er de Engelse en Franstalige norm terug.