Een herziening voor ISO 9001? Vul de survey in

dit is de taalnl

Een herziening voor ISO 9001? Vul de survey in

Hoe waardevol is de ISO 9001-norm voor jouw onderneming? En hoe blijft de norm volgens jou relevant in de toekomst? ISO gaat op zoek naar een antwoord op die vragen via een grootschalige survey. Op basis van de feedback zullen ze beslissen of de internationale norm voor kwaliteitsmanagement een update nodig heeft en hoe die eruit zal zien. Laat je stem horen!

Wereldwijd gebruiken meer dan een miljoen bedrijven en organisaties de ISO 9001-norm om de kwaliteit van hun werking te garanderen en om klanttevredenheid na te streven. De norm bundelt expertise en kennis over kwaliteitsmanagement in één document dat in vrijwel iedere sector tot een maatstaf is uitgegroeid.

Op naar een vijfde herziening?

De eerste versie van ISO 9001 werd gepubliceerd in 1987. Experten evalueren om de vijf jaar of de norm een update nodig heeft, dit om ervoor te zorgen dat de norm rekening houdt met nieuwe uitdagingen en evoluties in onze economie en maatschappij. ISO 9001 kreeg tot nu vier updates. De laatste revisie dateert van 2015. Het is dus tijd om te bepalen of er een vijfde herziening nodig is.

Voor het eerst besliste de commissie om de gebruikers van de norm daarbij te betrekken. Met een wereldwijde survey wil de commissie peilen naar:

  1. de meerwaarde van de huidige ISO 9001-norm;
  2. de voor- en nadelen van ISO 9001:2015;
  3. de manier waarop ISO 9001 ook in de toekomst relevant kan blijven.

Laat je stem horen!

Doe mee en laat je stem horen! De survey neemt maar 10 tot 15 minuutjes van je tijd, maar is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de ISO 9001 relevant blijft.

Je krijgt tot en met 31 december de kans om de survey in te vullen.

Deel je mening over ISO 9001, de kwaliteitsnorm bij uitstek: