Het NBN bedankt alle Belgische experten voor hun dagelijkse inzet

dit is de taalnl

Het NBN bedankt alle Belgische experten voor hun dagelijkse inzet

Naar jaarlijkse gewoonte bedankte het Bureau voor Normalisatie (NBN) op Thanksgiving Day alle Belgische experten voor hun bijdrage aan de ontwikkeling en promotie van normen. Vier onder hen kregen daarbij een speciale vermelding. Zij mochten gisteren een award in ontvangst nemen in het Van der Valk hotel Brussels Airport.

Van medische toestellen over energiebeheer tot de productie van zuivelgoederen, normen bepalen goed vakmanschap in nagenoeg alle domeinen van onze maatschappij. Daar halen zowel onze samenleving als economie voordeel uit:

 • kostenbesparing: efficiëntere en kwalitatieve bedrijfsprocessen
 • internationalisering: algemene aanvaarde producten en diensten
 • innovatie: snelle verspreiding van nieuwe technieken en kennis
 • klantentevredenheid: kwalitatieve producten en diensten
 • duurzaamheid: ecologisch verantwoorde productie en producten

Kloof dichten tussen wetenschap en markt

“Meer dan 2600 Belgische experten zorgen er op vrijwillige basis voor dat nationale, Europese en internationale normen de wereld van morgen vormen”, zegt Johan Haelterman, Voorzitter van het directiecomité van het NBN. “Ze helpen de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en de markt te dichten met innovatie en transparantie als speerpunten. Om hen voor die inspanningen te bedanken, organiseerde het NBN gisteren voor het vierde jaar op rij een event.”

De prijswinnnaars

De avond werd opgeluisterd met een prijsuitreiking waarbij vier experten, verdeeld over evenveel categorieën, een speciale vermelding kregen.

 1. Experten jonger dan 35 jaar:
  De eerste laureaat was Sofia Scataglini, researcher bij de Royal Military Academy en Human Factor Engineer bij Military Hospital Queen Astrid. Zij is expert in slimme kledij en uitrusting.
   
 2. Non-profitorganisaties, academici en publieke instellingen:
  In deze categorie werd Koen Van Nylen, werkzaam bij Nauta en Responsible Quality and Certification Promotion bij Belgosafe, gehuldigd. Hij is expert in Europese normen en certificering van kluizen en brandkasten.
   
 3. Bedrijven met meer dan 50 werknemers:
  De derde winnaar was Els Baert, Environment Readiness Section Manager bij Daikin. Zij levert al jaren bijdrages aan normen voor koelsystemen en warmtepompen, is actief binnen sectorale operator Sirris-Agoria en brengt verschillende werkgroepen samen.
   
 4. Bedrijven met minder dan 50 werknemers:
  Antonin Descampe viel als laatste in de prijzen. Als compression technologist bij intoPIX is hij bijzonder actief op het vlak van normalisatie rond jpeg xs, een belangrijke evolutie voor sectoren zoals digitale cinema, head-mounted displays en autonome wagens.

 

NBN Thank You event 2018: Koen Van Nylen, Sofia Scataglini, Johan Haelterman, Els Baert, Antonin Descampe

Schrijf je in als expert

Ook jij kan expert worden. In de NBN-normcommissies werk je samen met andere belanghebbenden uit je domein aan nieuwe normen rond producten, diensten en processen.

Je voordelen? Als expert ben je niet alleen als eerste op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen en trends in je sector, maar geniet ook van vele andere voordelen: kennisopbouw, gratis opleidingen, een sterk netwerk, invloed op marktontwikkelingen en een snelle toegang tot (inter)nationale markten. Zo stuur je makkelijk en toekomstgericht je bedrijfsstrategie bij.

 

Wil je ook actief meewerken aan de ontwikkeling van normen?

Schrijf je nu in als expert via www.nbn.be/nl/expertinschrijving2018.